Haberler

Siber Güvenlik Uzmanı Eğitim ve Sertifika Programı Sunan Kurumlar

Dünya genelinde 3 milyon, Türkiye’de ise 10 bin siber güvenlik uzmanı açığı bulunuyor. Bilindiği üzer siber güvenlik uzmanı dönemin popüler ve aranan mesleklerinden biri haline gelmiş durumda. Siber güvenlik uzmanlığına yönelen kişiler bu meslek dalında yeterli bilgi ve birikimler neredeyse garantili şekilde iş bulabiliyor.

Siber Güvenlik Uzmanı Eğitim ve Sertifika Programı Sunan Kurumlar

Dünyada ve tabii ki Türkiye’de dijitalleşme arttıkça siber güvenlik de öne çıkan konulardan biri oldu ve gelecekte de artık dijitalleşme dendiğinde önemli konulardan biri olmaya devam edecek. Günümüzde siber suçlara yönelenler yöntemlerini sürekli olarak yeniliyor ve gelecekteki siber sorunlara ilişkin tahminler göz önüne alındığında insanlığın halen şanslı ve korunaklı bir dönemde olduğu söylenebilir. Özetle dijitalleşmeye devam eden dünyada siber güvenlik uzmanı mesleği önümüzdeki dönemde oldukça popüler olacak.

Peki Türkiye’de siber güvenlik uzmanı eğitim ve sertifika programları var mı? “Siber güvenlik uzmanı olmak istiyorum” diyen kişiler söz konusu siber güvenlik eğitim ve sertifika programlarına nasıl ve nerede katılabilirler?

Sabancı Üniversitesi: Sabancı Üniversitesi’nde siber güvenlik tezli ve tezsiz lisans üstü programı olarak yer alıyor.

Wissen Akademi: Bahçeşehir Üniversitesi, Microsoft, Amazon ve Samsung gibi kurumların iş birliğinde, mobilden buluta ara yüzden sistem güvenliğine kadar siber güvenlik eğitim programı sunuyor.

Bilge Adam: Bilge Adam Siber Güvenlik Eğitim ve Sertifika Programı, günümüz siber saldırılarında kullanılan araç ve teknikleri kullanarak, siber güvenlik konusunda proaktif yaklaşımları benimseyen siber güvenlik uzmanları yetiştiriyor. Katılımcılara güvenlik farkındalığının yanı sıra EC-Council CEH sertifikasyon eğitimi ve sınavına hazırlık da sağlanıyor.

BGA Security: Bilgi güvenliği alanında kariyer yapmak isteyen, bu alana gönül vermiş kişilere ve kurumlara özel kapalı ve açık sınıflarda siber güvenlik eğitim ve sertifika programı düzenliyor.

Tübitak Bilgem: Tübitak Bilgem Siber Güvenlik Enstitüsü bünyesinde yer alan SGEP de kritik altyapıların korunması, yöneticiler için genel güvenlik, sızma testi uzmanlığı ve ağ trafik analizi gibi konularda çevrimiçi eğitimler veriyor.

İsmek: İsmek bünyesinde siber güvenlik konusunda uzman kişiler yetiştirmeyi hedefleyen bir program var. Programın konu başlıkları özetle, siber uzay, siber güvenliğin tarihçesi, siber güvenlik hukuku, ağ temelleri, SQL’e giriş, siber atak uygulamaları ve sosyal mühendislik uygulamaları. Katılımcılar kurstan sonra güvenlik birimlerinde teknik personel olarak istihdam ediliyor.

Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği: Dernek bünyesinde, mobil uygulama güvenliği ve sızma testi eğitimi, KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) eğitimi, CEH (Certified Ethical Hacker) eğitimi ve güvenli yazılım geliştirme eğitimi veriliyor.

Siber İstihbarat Akademisi: NSA-CNSS 4011-4016’ya göre akredite edilmiş siber güvenlik eğitimleri ve sertifikaları verme yetkisine sahip Verilen eğitimler ABD Savunma Bakanlığı ve İç Güvenlik Departmanı tarafından onaylanmış ve FBI’ın tercih edilen siber güvenlik sertifikaları arasında yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi: Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezi’nde SOME – Siber Olaylara Müdehale Ekibi başlığı altında eğitimler veriyor.

Barikat Akademi: Akademi bünyesinde yer alan hacker okulu, ihtiyaç duyulan siber güvenlik iş gücünü karşılamaya ve siber tehditlere karşı siber güvenlik uzmanları yetiştirmeye yönelik bir eğitim programına sahip.

İlgili Haberler

Kapalı
Kapalı